Durf de juiste keuze te maken, in tijden dat iedereen het verkeerde kiest

De vorige keer heb ik benoemd dat God altijd een plan heeft, wat je situatie nu ook is of zal worden. Ook al ben je ziek of ben je voor je gevoel te oud, ook al is iedereen er tegen dat je voor God kiest of zie je het allemaal niet meer zitten. Remember: God is goed!

In Daniël 1 lezen we dat de koning de jonge mannen goed wilde verzorgen, zodat ze sterk en klaargestoomd zouden zijn als hij mannen zou uitkiezen. Ze zouden de koninklijke maaltijden krijgen.  

Ik stel me zo voor dat al de mannen juichten om dit nieuws. Dit is de 1e keer dat Daniël opstaat, en wat van zichzelf laat zien en horen. Hij wilde niet onrein worden, dus wilde hij het eten niet eten.

Dat is een grote keuze die Daniël maakt. Hij scheidde zich af van de rest. Ik denk dat hij bijzonder is aangekeken. Ik werd vroeger ook raar aangekeken toen ik niet meedeed met de drankspelletjes van mijn vrienden. Of toen ik vertelde dat ik geen seks met Roan had terwijl we verkering hadden.

In die cultuur was het zelfs zo erg dat wanneer je tegen de koning z’n wil in ging, dat je dood kon zijn. Maar dan staat er in vers 9: "God zorgde ervoor dat de man (Aspenaz) naar hem wilde luisteren." Oh Yeah.  

De assistent van de koning, Aspenaz, heeft de bewaking over Daniël en zijn 3 vrienden, en hij werd bang. Als de koning er achter zou komen, zou dat de dood van Aspenaz betekenen. Daniël stond sterk in zijn schoenen. Hij vroeg om een proeftijd van tien dagen, en om de vier vrienden dan te vergelijken met de anderen. Als het goed gaat, gaan ze zo door, en zo niet, dan eten ze hetzelfde als de anderen.

Die tien dagen laat God niet zomaar voorbij gaan. Hij geeft zeeen portie wijsheid en Daniël kan ineens dromen uitleggen. Na de tien dagen worden ze gelukkig goedgekeurd.

In vers 18 en 19 staat: "Na de door de koning afgesproken tijd [ van drie jaar ] moesten de jongemannen bij de koning komen. Aspenaz bracht hen naar koning Nebukadnezar. De koning sprak met hen, en geen één van de andere jongemannen was te vergelijken met Daniël, Hananja, Misaël en Azarja. Daarom kwamen zij in dienst van de koning."  

Als je in alles wat je doet kiest voor God, zal Hij het zegenen. En het zal bij de mensen opvallen.

Ik wil je bemoedigen. Kies in alles wat je doet voor God, en dank God nu al voor Zijn zegen. En ontvang!

Inge

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *