Dit is Mijn bloed, neem er een slokje van ~ Inge Drost

Ik zat afgelopen zondag op mijn vouwfiets, onderweg naar een avondje met de meiden. Ik dacht aan honderdduizend dingen, wat ik vaker doe op de fiets. Alleen nu kwam opeens in mijn hoofd op :’Waarom wilt Jezus dat wij Zijn bloed drinken?’

Hij heeft het zo vaak gezegd in de Bijbel ‘Dit is Mijn bloed, neem deze beker en deel hem onder elkaar’ (Lukas 22:17) Maar wat bedoeld Jezus daarmee? Nadat Hij dit gezegd heeft, zegt Hij ‘Deze drinkbeker is het nieuwe verbond in Mijn bloed, dat voor u vergoten wordt.’

Jezus heeft iets voor ogen. Hij weet dat Hij straks Zijn bloed geeft aan zijn discipelen, aan alle mensen die Hem bij Pilatus aan het kruis beveelt hadden, en ook aan ons. Dat is Zijn taak voor deze wereld. Afrekenen met de duivel en ons vrij zetten van de zonde en van de dood. Hij neemt die dood op zich, Hij laat Zich mishandelen, en kruisigen.

Vorige week waren we met wat vrienden in Nijkerk bij een conferentie. Daar sprak Randy Clark, en hij liet een filmpje zien over hoe Jezus werd mishandeld voor dat Hij gekruisigd werd.. Het vlees werd van Zijn rug afgetrokken met speciale gesels. Ik wilde nooit naar die filmpjes kijken, ik vind dat helemaal niks om naar te kijken. Ik kijk liever naar Zijn liefdevolle ogen of naar alle mooie bloemetjes in het gras. Maar nu had ik het gevoel: kijk. Zie wat Ik voor jou gedaan heb, hoeveel pijn Ik heb geleden. Ik wil dit niet laten zien om je pijn te doen, maar om je te laten beseffen hoeveel Ik van je houd. Jij bent Mijn leven waard.

Hij bloedde constant, werd 1 grote wond, Hij verloor vreselijk veel bloed. Voor jou, voor mij.

Ik lag die avond in bed en dacht aan het lied ‘How great Thou art’, en dan aan dit stukje:

‘And when I think, of God His Son not sparing
Sent Him to die, I scarce can take it in
That on the Cross, my burden gladly bearing
He bled and died to take away my sin

Then sings my soul, my Saviour God, to Thee
How great Thou art, how great Thou art ..’

Hoevaak hebben we dit wel niet uit volle borst gezongen in de kerk, of bij evenementen? God heeft Zijn eigen zoon niet gespaard, omdat Hij zoveel van ons hield, Hij ging aan het kruis om onze zonden weg te nemen. Hoe groot zijt Gij!

Met deze blog wil ik je gewoon laten beseffen, dat als je aan het avondmaal zit met de kerk, en je denkt aan dat Jezus aan het kruis is gegaan als een Lam, wend je hoofd niet af voor de vieze of nare beelden die misschien in je opkomen. Jezus heeft dit gedaan. Uit liefde. Voor jou.

En dan het antwoord op mijn vraag. Waarom wilt Jezus dat wij Zijn bloed drinken? Ik zat op stille donderdag in de kerk aan het avondmaal, en toen kwam het antwoord in mijn hoofd. Jezus wilt je met Zijn bloed reinigen. Door Zijn bloed (de wijn of druivensap) te drinken, drink je geestelijk Zijn bloed in. Wat betekent dat Hij met Zijn bloed in jou komt. Hij gaat door je hele lichaam, Hij komt in jouw eigen bloed, en Hij markeert jou van binnen met Zichzelf. Hij reinigt je en haalt al je zonden weg.

En zoals er staat in Johannes 15 vers 13: Niemand heeft een grotere liefde dan Deze, namelijk dat Iemand zijn leven geeft voor Zijn vrienden.

Wat een liefde… En hoe prachtig om Zijn bloed te drinken!

3 gedachten over “Dit is Mijn bloed, neem er een slokje van ~ Inge Drost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.