De hoogste tijd!

De afgelopen dagen hebben we samen gekeken hoe Jezus zijn tijd op aarde besteedde. We hebben gezien hoe Jezus tijd doorbracht in gebed, tijd vrij maakte voor anderen en hoe Hij zijn tijd bewaakte door nee te zeggen. En nu?

Nu is het de hoogste tijd dat jij in actie komt! Het mooie is dat wij in Jezus voetsporen mogen treden. Wij mogen Zijn voorbeeld volgen en van Hem leren hoe wij ons leven mogen leven. Dat betekent dus dat wij hetzelfde mogen doen als Hem, en daar wil ik je graag bij helpen. 

‘Alle grote dingen beginnen klein’ is een van mijn favoriete uitspraken. Afgelopen jaar ben ik op vakantie geweest naar Oostenrijk. Ik ging samen met een vriend een bergwandeling maken en we trokken van hut naar hut. Ik wist van te voren niet wat ik kon verwachtten. Ik was nog nooit in de ‘echte’ bergen geweest. 

Onze tocht verliep goed maar was ook zwaar. De eerste dag liepen we bijna 7 kilometer. Dat lijkt op het eerste gezicht niet zoveel maar als het 1.100 meter omhoog gaat dan is het een oneindige tocht. Ik keek er letterlijk als een berg tegenop. We begonnen aan de beklimming en stapje voor stapje kwamen we dichterbij onze eindbestemming. Na een kleine 4 uur te hebben gelopen kwamen we aan bij onze eerste overnachting. Toen ik om me heen keek zag ik ineens waar we waren en werd ik overweldigd door het uitzicht, wat waren we hoog! Ik had nog nooit zoiets moois gezien. 

Als ik niet stapje voor stapje die berg had beklommen dan was ik nooit boven gekomen. Soms willen we het liefst in een keer naar boven, zonder de beklimming te hoeven doen. Deze beklimming begon bij de eerste stap en zo is het ook bij het volgen van Jezus, het begint bij de eerste stap. Jakobus beschrijft het op een mooie manier: "Vergis u niet: alleen horen is niet genoeg, u moet wat u gehoord hebt ook doen."(Jakobus 1:22) Jakobus roept ons op om ook in actie te komen. We kunnen wel over Jezus horen, maar we moeten ook gaan doen wat Hij heeft gezegd.  

Ik wil je graag uitdagen om een gewoonte van Jezus uit te kiezen waarover we de afgelopen dagen hebben gelezen. Pas deze gewoonte toe in je eigen leven en houdt dit 66 dagen vol. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat een gewoonte pas een gewoonte wordt als je dit voor een bepaalde tijd ook echt doet. Je zult merken dat het op den duur vanzelf gaat! 

Welke gewoonte van Jezus ga jij toepassen in je leven?

Wouter

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *