De Herder zorgt voor dit schaapje ~ Inge Drost

Mijn bekeringsverhaal is niet zo heftig als die van sommige andere mensen, maar op mij heeft het enorm veel indruk gemaakt en het gaat over een liedje dat bijna iedereen wel kent. 

Het was 9 juli 2011 en ik was jarig, ik werd alweer 13 jaar.  Het was net vakantie en iedereen was dus vertrokken naar de zon. Maar ik was jarig… En ik vierde dus mijn verjaardag. In de avond zat ik in mijn roze kamer op de zolder. Alleen. Ik zat op mijn bed en dacht na: “waarom voel ik mij nu zo alleen?” Ik schreef in mijn dagboek: ”Ik voel mij zo alleen. Ik ben jarig, maar zo voel ik mij helemaal niet…” Ik huilde.

Opeens moest ik denken aan het liedje ‘Jezus is de goede Herder’ We hadden dit liedje wel meer dan 1000 keer gezongen op mijn zondagschool in Enkhuizen en thuis zongen we het ook regelmatig. Ik zong het graag mee want ik kende de tekst onderhand wel uit mijn hoofd. Deze avond had het alleen veel meer betekenis voor me. In het liedje staat de zin: “En wanneer je soms alleen bent, en je hart is vol verdriet”. Ik voelde mij alleen én ik was verdrietig. Het liedje gaat verder: “Denk dan aan de Goede Herder, Hij vergeet Zijn schaapjes niet”

Toen ging ik naar Jezus toe. ‘Jezus…’ was eigenlijk het enige wat ik hoefde te zeggen. Ik voelde mij op slag beter en mijn voorraadje tranen was opeens leeg. Huh? Heel even wist ik niet wat ik hiervan moest denken, maar al snel werd ik overspoeld door vreugde. Hij is er! Hij vergeet mij niet, ik hoef Hem alleen maar te vragen, Hij staat altijd naast mij. Ik ben voor Jezus gaan staan en ik heb mijn leven aan Hem gegeven. In mijn slaapkamer op de zolder.

Het is waarheid. Hij is er áltijd. Je hoeft het desnoods alleen maar te fluisteren of te denken, en als je Hem de ruimte ervoor geeft, komt Hij. “Jezus Hij is overal, Jezus is de Goede Herder, Hij brengt je veilig naar de stal”

Naar de stal… In Zijn armen, naar Zijn Hart.

Zijn presence, Zijn aanwezigheid verandert alles.

Een veiligere plek dan bij Jezus bestaat niet.

2 gedachten over “De Herder zorgt voor dit schaapje ~ Inge Drost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.