De grenzen open!

Een slechte plek om te wonen en een goede plek om te wonen. Dat is waar we het woensdag over hadden. Toen had ik het over de verschillen tussen twee wijken, en tussen twee Koninkrijken. Naast dat veel mensen willen verhuizen naar een betere wijk, krijgt deze 'verhuiswens' internationaal gezien op een veel heftigere manier vorm. 

Miljoenen mensen proberen jaarlijks te verhuizen (vluchten) van het ene gebied naar het andere gebied. Duizenden mensen proberen de Middellandse zee over te steken in gevaarlijke bootjes, omdat ze naar een plek willen waar het beter is, Europa. Europa is voor hen een plek vol rijkdom, vrede en kansen. De plek waar ze vandaan komen is vaak een plek vol armoede, oorlog en zonder kansen. 

Het is logisch dat deze mensen er zo veel voor over hebben om een betere plek terecht te komen. Wat is de reactie van veel landen in Europa? "De grenzen moeten dicht, we kunnen er niet meer mensen bij hebben. Er is niet genoeg voor iedereen."

Wij, die geboren worden in het koninkrijk van de duisternis, willen ook naar het Koninkrijk van het licht. En wat is Gods reactie? "De grenzen open! Iedereen is welkom, er is in Mijn Koninkrijk altijd genoeg. Er is ruimte voor iedereen"

God gooit niet alleen de grenzen open. Hij komt ons zelfs ophalen. Dit zegt Paulus in Kolossenzen 1:13: "Hij heeft ons gered uit de macht van de duisternis en ons overgebracht naar het rijk van zijn geliefde Zoon". 

Zoals we zien, heeft God dus alles al geregeld voor onze verhuizing. En wat moeten wij dan doen? Dit zegt Jezus zelf: "Je moet het kruis opnemen en Mij volgen."  Durf jij 'ja' te zeggen tegen Jezus en te verhuizen naar Zijn Koninkrijk?

Nils van Asselt

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *