De God die geneest

Genezing is een belangrijk thema in de Bijbel. God openbaart Zichzelf in Exodus 15:26 al als 'Jehova Rapha', dit betekent: 'De God die geneest'. Door het leven van Jezus wordt het nog veel duidelijker dat het Gods verlangen is dat wij zullen genezen van onze ziekten en pijn. In Matteüs 4 lezen we zelfs dat Hij allen die ziek waren genas. 

Jezus vertelt ons dat Hij alleen deed wat Hij de Vader zag doen. (Zie Johannes 15:19) Hiermee leefde Hij ons voor hoe wij als christenen mogen leven. Aan het kruis stierf Jezus niet alleen voor onze zonden, Zijn striemen brachten ons ook genezing. (Zie Jesaja 53:5)

Het gaat zelfs nog verder. Jezus draagt ons als gelovigen op om het Evangelie te verspreiden en zieken te genezen: "De mensen die het geloven, zullen de volgende wonderen doen: ze zullen namens Mij duivelse geesten uit mensen wegjagen, ze zullen in nieuwe talen spreken, ze zullen slangen oppakken, en zelfs als ze iets dodelijks drinken zal dat hun geen kwaad doen. En als ze zieke mensen de handen opleggen, zullen die mensen gezond worden." (Markus 16:17-18, BB)

Misschien denk je nu: 'Leuk dat je dit zo zegt, Luuk, maar hoe dan?'

Mijn antwoord daarop is eigenlijk best simpel. Kijk naar wat Jezus en Zijn discipelen deden.

  • Leg je hand op een ziek persoon. (Dit is niet altijd nodig, God is namelijk groter dan methodes, zie bijvoorbeeld het verhaal over Petrus' schaduw in Handelingen 5:15-16.)
  • Bid een kort gebed, bijvoorbeeld: "Word gezond in Jezus' naam, amen."
  • Check daarna of er iets is gebeurd. Voelt de persoon verbetering? Is de pijn bijvoorbeeld minder geworden of helemaal weg?

En nu komen we bij het moeilijkste gedeelte van de e-mail van vandaag. Soms gebeurt er iets, en soms ook niet. Waarom? Eerlijk gezegd, weet ik dat niet. Ik heb hier ook veel vragen over. Maar ik heb besloten dat deze vragen mij er niet van gaan weerhouden om voor zieken te bidden? Want, voor hoe meer mensen ik bid, hoe meer wonderen ik wel ga zien gebeuren. Durf jij dit besluit ook te nemen?

Door mijn eigen ervaring heb ik geleerd om altijd meer dan 1 keer te bidden. Een aantal jaar geleden was ik met een vriend van mij in Kenia. We kwamen in een dorp een man tegen die haast niet kon lopen. Hij had een korset om, en moest naar binnen getild worden. Tijdens het ploegen van zijn land was een koe boven op hem gevallen, hierdoor was zijn rug gebroken. We besloten voor deze man te gaan bidden. 

Na 1 keer bidden bidden gebeurde er helaas niks. Toch geloofde wij wel dat er iets zou gaan gebeuren. Ik denk dat wij op dat moment de gave van geloof ontvingen, waar ik het in de vorige e-mail over had. Op een gegeven moment, ik denk na wel ongeveer 8 keer bidden, stroomde Gods kracht door deze man heen. Hij stond op en begon te dansen. God had een ongelooflijk wonder gedaan. 

En weet je, ik geloof dat God vandaag ook jou wil genezen. Mag ik voor je bidden? Als jij je hand op de plek legt waar je ziek bent of pijn hebt, wil ik het onderstaande gebed voor je bidden. 

"Vader in de Hemel, dank U wel dat U een genezende God bent. Dank U wel dat U ook voor ons aan het kruis bent gegaan en dat U alle ziekte heeft gedragen. Op dit moment bid ik in Jezus' naam. Alle ziekte, ga weg. Alle pijn, ga weg. Elke breuk, word heel in de naam van Jezus, amen."

Nog één laatste vraag. Als je iets van God ervaren hebt bij het lezen van deze mail, wil je het ons dan laten weten? We zijn altijd benieuwd naar de dingen die God doet!

Luuk

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *