Coaches

Anne

Wie ben je en wat doe je in je dagelijks leven? 

Ik ben Anne van Asselt. Ik ben 19 jaar en studeer aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Als ik mijn diploma heb ben ik een muziekdocent. Ik houd enorm veel van muziek maken (vooral als het voor Jezus is) en van creatief bezig zijn. Afgelopen zomer ben ik met Nils getrouwd, samen hebben we een leuk huisje in Rotterdam Zuid.

Hoe heb je Jezus leren kennen? 

Ik ben christelijk opgevoed, maar op mijn 13e heb ik Jezus pas echt leren kennen. Op een conferentie ervoer ik Hem zo dichtbij, toen kon ik niet anders dan mijn leven aan Hem geven. In de jaren daarna heeft Jezus me steeds meer laten zien wat de keuze die ik toen maakte eigenlijk betekent in mijn leven nu.

Wie is Jezus nu voor jou?

Jezus is mijn beste vriend en mijn grootste liefde. Hij is er iedere stap die ik zet bij, en de hele dag door mag ik keuzes voor Hem maken. Dit is niet altijd makkelijk, maar wel levensveranderend, telkens weer. 

Waarom werk je mee aan de Streefweekenden? 

Ik werk mee aan de Streefweekenden omdat ik in mijn eigen leven heb gemerkt hoe belangrijk het is om Jezus ten diepste te leren kennen en je te beseffen wat dat voor ieder deel van je leven betekent. Het is prachtig om mensen dit te kunnen laten zien en ontdekken.  

Nils

Wie ben je en wat doe je in je dagelijks leven? 

Ik ben Nils van Asselt, 20 jaar oud. In het dagelijks leven studeer ik officemanagement in Rotterdam en spendeer ik tijd met mijn vrienden en mijn vriendin.

Hoe heb je Jezus leren kennen? 

Toen ik 16 jaar was ging ik op een conferentie bidden met een paar vrienden. Op die conferentie ervoer ik voor het eerst dat God echt was en in mij geïnteresseerd. Daarna ben ik op zoek gaan naar wie Jezus is en heb Hem steeds beter leren kennen.

Wie is Jezus nu voor jou?

Jezus is mijn beste vriend en ik ben Hem elke dag dankbaar voor het nieuwe leven dat Hij mij heeft gegeven. Hij geeft mijn leven zin en ik wil Hem volgen de rest van mijn leven. Een relatie met Hem is Gods grootste cadeau aan mij.

Waarom werk je mee aan de Streefweekenden? 

Ik verlang ernaar dat alle jongeren in de kerk gaan zien wat ik heb gezien, dat Jezus leeft en Hij ons leven wilt veranderen. Ik denk dat de streefweekenden hieraan kunnen gaan bijdragen, daarom werk ik hier heel graag aan mee.

Inge

Wie ben je en wat doe je in je dagelijks leven? 

Ik ben Inge Drost en ik ben 19 jaar. In september ben ik getrouwd met Roan, en we hebben in juni ons eerste kindje gekregen. In mijn dagelijks leven speel ik veel muziek, besteed ik veel tijd in het huishouden en werk ik in de kinderopvang. Verder houd ik er van om te lezen en te schrijven.

Hoe heb je Jezus leren kennen? 

Vanaf huisuit ben ik gelovig opgevoed. Mijn ouders lazen altijd met ons (mijn zusje, broertje en ik) de bijbel aan tafel en we baden voor het slapengaan. Ik heb altijd geweten dat God bij me was. Op mijn 13e verjaardag zat ik op mijn kamer, en was ik verdrietig omdat ik me wat alleen voelde. Ik vroeg Jezus om te komen, en Hij kwam. Hij was er en ik stopte meteen met huilen. Dat heeft mij zo op de grond gezet, dat ik wist: ik leef voor Jezus. Vanaf toen heb ik mijn leven aan Hem gegeven en groei ik elke dag meer naar Hem toe.

Wie is Jezus nu voor jou?

Mijn beste Vriend, mijn Broer, mijn Grote liefde, mijn Redder en Helper. Ik kan altijd op Hem leunen, en als ik Jezus niet in mij op nummer 1 heb staan, dan kan ik weinig hebben en word ik snel chagrijnig.

Jezus is mijn leven.

Waarom werk je mee aan de Streefweekenden? 

Wat ik met Jezus meemaak, gun ik iedereen. Het leven met Jezus is niet te missen in dit leven. Dit gun ik iedereen, en door de Streefweekenden kan ik mijn getuigenissen en mijn ‘joy in the Lord’ overdragen naar mijn leeftijdsgenoten.

Roan

Wie ben je en wat doe je in je dagelijks leven? 

Ik ben Roan 20 jaar oud en ik hou veel van Jezus!
Ik werk bij een hovenier en ben tussendoor thuis bezig met huishouden. Daarnaast speel ik ook wat gitaar.

Hoe heb je Jezus leren kennen? 

Ik heb Jezus ontdekt toen ik mensen zag genezen en duidelijk kon zien dat Hij meer was dan alleen een verhaaltje. Dit was heel mooi maar hier heb ik Hem niet leren kennen. Het moment dat ik al op een bijbelschool zat paar maanden later heb ik Jezus leren kennen. Ik was doorgedraaid en ik had moordgedachten in men hoofd en veel zelfmedelijden, ik was gewoon een beetje paranoïde. Ik wist het allemaal niet meer en ik had gehoord dat als je Jezus kenden alles veranderd. Ik heb ongeveer 3 weken op mijn kamer gezeten en heb mijn bijbel gelezen en veel met Hem gepraat. Ik hoorde (dacht ik) niks en ik zag niks, Maar na die weken stapte ik uit de kamer als een volledig ander persoon, ik was niet meer boos maar bijna alleen maar blij! Vanaf die tijd leerde ik ook steeds meer Zijn stem te verstaan en heb ik Jezus echt leren kennen.

Wie is Jezus nu voor jou?

Ik zie Hem vanwege zijn drie-in-een-heid automatisch een beetje als Vriend Vader en God
Ik ben best wel intiem met hem en toch als hij de kamer binnen komt met zijn heiligheid heb je zoveel (om het even zo uit te drukken) awe and wonder. Ik hou gewoon van Hem!

Waarom werk je mee aan de Streefweekenden? 

Ik ben zelf een hele tijd kerkganger geweest zonder relatie met Jezus. Ik weet dat ik alleen Jezus kan leren kennen door een relatie met hem te krijgen en niet door op mijn stoel te zitten zingen en te luisteren naar de preek van de week. Pas toen ik Jezus kende was het alsof ik toen pas ging begrijpen wat er nou echt werd gepreekt waardoor ik in mijn relatie met Hem groeide. Ik weet dat liefde alles veranderd is, daarom vind ik het super om jongeren te mogen dienen. Ik hoop dat ik mijn hart kan delen over wie Jezus is zodat anderen Hem leren kennen. Ik kom niet om te onderwijzen maar om als normale christen met z’n allen op zoek te gaan naar JEZUS.

Luuk

Wie ben je en wat doe je in je dagelijks leven? 

Ik ben Luuk Salomons ik ben 24 jaar en ik woon in het mooie Hoogeveen.
In het dagelijkse leven werk ik bij distrivers verder ben ik graag met vrienden en speel ik een klein beetje gitaar.

Hoe heb je Jezus leren kennen? 

In het begin kende Jezus mij al. Hoe mooi is dat!
Ik ben eigenlijk altijd al gelovig geweest maar niet altijd een christen. Ik wist niet of ik die Jezus wel wilde volgen.
totdat ik op het gegeven moment naar een christelijke jongeren conferentie ging en daar vervuld werd met de heilige geest. Vanaf dat moment ben ik smoorverliefd geworden op Jezus en wil ik niks anders meer dan Hem volgen.

Wie is Jezus nu voor jou?

Jezus is mijn vriend en mijn redder. ik ben zo dankbaar voor wat hij heeft gedaan voor mij aan het kruis. Ik hou er van om in zijn aanwezigheid te chillen en om samen met Hem het avontuur aan te gaan.

Waarom werk je mee aan de Streefweekenden? 

Ik ben zelf mijn hele leven lang elke zondag naar de kerk geweest zonder echt te beseffen wie Jezus voor mij was en wat het betekent om een volgeling van hem te zijn en wat voor vreugde dat met zich mee brengt. Zo zie ik nog steeds heel veel jongeren worstelen met die vragen. Ik gun iedereen dat ze dat besef en een levende relatie met onze schepper krijgen. Ik geloof dat Streef weekenden daar zeker aan kunnen bijdragen.

 

Yvonne

Wie ben je en wat doe je in je dagelijks leven? 

Ik ben Yvonne, 20 jaar en woon in het mooie Rotterdam. Op het moment studeer ik Sociologie aan de uni hier in de stad. Ik woon in een ‘Community House’ met als doel er de buurt over Jezus te vertellen en een thuishaven voor de internationale studenten in de stad te zijn.

Hoe heb je Jezus leren kennen? 

Mijn ouders zijn een aantal jaren zendeling geweest in Afrika toen ik jong was dus ik heb van jongst af aan al geweten wie Jezus is. Op mijn 16e heb ik op een zomerconferentie Jezus voor het eerst ervaren en ik zou zeggen dat het toen allemaal echt begonnen is. Ik leer hem nog steeds iedere dag beter kennen en ontdek steeds meer en meer wie hij is en zijn hart voor ieder mens.

Wie is Jezus nu voor jou?

Wow oke hele lastige vraag… Heel cliché maar wat is Jezus niet?! Hij is de weg, de waarheid en het leven zoals hij zelf zegt in Johannes 14:6. Laat dat maar even op je inwerken… insane.

Waarom werk je mee aan de Streefweekenden? 

Samen nadenken over wie God is en meer over hem leren vind ik iets ontzettend gaafs. Vroeger had ik moeite met het praktisch invullen van mijn leven met hem, door de tijd heen heb ik geleerd dat het zoiets speciaals maar tegelijkertijd ook zoiets normaals is. Tijdens Streef willen we over het leven met God nadenken en met zijn allen groeien in Hem.