Blog

Brief van God ~ Roan Drost

Tijdens het eerste Streefweekend kregen we de opdracht om een brief naar God te schrijven. Daarna moesten we naar onszelf terugschrijven wat we dachten dat God terug zei. Deze opdracht had ik ook al een keer gekregen toen ik op de Royal Mission bijbelschool zat, en toen dacht ik: “Hoe kan je nou weten of God spreekt of dat je alleen maar een beetje lieve woordjes aan jezelf aan het schrijven bent?” Nu ik de opdracht opnieuw kreeg, had ik een heel anders perspectief op deze oefening, ik wist deze keer namelijk dat God echt kon spreken.

Ik begon de opdracht met deze gedachte: “Stel je eens voor dat het wel God is die spreekt!” Als het over het verstaan van de stem van God gaat, zijn we vaak snel geneigd om gedachtes te krijgen als; “Stel je voor dat ik mezelf hoor, of nog erger, de duivel!”. Ik heb voor mezelf gelukkig geleerd dat God altijd opbouwend spreekt, zelf als Hij je verteld dat je een misstap hebt begaan. En zelfs al zijn het je eigen gedachten, als het opbouwend is is het altijd goed. Opbouwende gedachten komen namelijk uit Gods hart. Vooral als je de brief die je je aan jezelf hebt geschreven terugleest kom je erachter dat God tegen je begint te spreken.

Effect op mijn leven

Ik heb vanaf die dag Gods stem steeds beter leren kennen. Tegenwoordig heb ik echte gesprekken met God, in plaats van dat ik alleen maar tegen God praat. Ik hoor Hem nu steeds vaker terug praten. Over mij, over mijn collega’s op werk of over andere mensen die ik tegenkom.
God houdt er van om over van alles en nog wat tegen ons te praten.

Zo was ik een keertje met God aan het praten en toen liet Hij me zien dat één van mijn collega’s door z’n rug was gegaan toen hij iets zwaars had opgetild. Ik schrijf dit soort dingen altijd op in mijn notities op mijn mobiel. Hier staat de tijd dan bij wanneer ik het heb genoteerd. Hierdoor kan ik checken of ik iets al weet voordat ik het meemaak en dit ook aan anderen laten zien. Ik ging die ochtend naar mijn werk en toen hoorde ik dat die collega door zijn rug was gegaan bij het tillen van een blok beton. Dat had God me van tevoren dus al laten zien, dat vonden een aantal van mijn collega’s heel bijzonder!

Nu zou je kunnen denken: “Heb ik de bijbel niet meer nodig dan?”. Maar dat is niet zo, de Bijbel heb je nodig om te ontdekken of het echt God is die spreekt. God zal namelijk nooit tegen zijn eigen woord ingaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *