Ben jij beschikbaar?

Ik geloof dat God ook vandaag weer persoonlijk tegen jou wil spreken. Lees dus eerst Exodus 3:6-22 en neem dan even vijf minuten de tijd en vraag de Heilige Geest wat Hij tegen jou persoonlijk wil zeggen door deze Bijbeltekst heen.

Wat een roeping krijgt Mozes in dit verhaal. Hij moet Zijn volk uit de slavernij bevrijden en een vertegenwoordiger van God zijn. Ik denk dat Mozes niet vond dat hij daar geschikt voor zou zijn. Hij was toch een moordenaar, een verschoppeling, een driftkikker? Wilde God hem echt gebruiken? Ja! God kiest uitgerekend hem uit om doorheen te spreken.

Misschien voel jij je ook wel eens zo. “Wil God mij gebruiken? Kan Hij niet beter iemand anders kiezen?” “Ben ik wel goed genoeg om Gods stem op deze aarde te zijn”? Het antwoord is JA. God kiest ervoor om ons als kwetsbare mensen te gebruiken om Zijn koninkrijk op deze aarde te brengen. God kiest mensen niet uit op hun kwaliteit, maar vooral op hun beschikbaarheid.

Wil jij samen met mij beschikbaar zijn voor God? Bid dan met me mee.

"Vader, dank U wel dat U mij ondanks al mijn tekortkoming wil gebruiken. Vader, ik bid dat U mij duidelijk maakt op welke manier ik Uw koninkrijk zichtbaar mag maken op de plekken waar ik kom. Spreek Heer, ik luister. Amen."

Luuk

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *