Als je veel van iemand houdt… ~ Inge Drost

De zon schijnt. De bomen wuiven in de wind en de stilte is heerlijk om in te wandelen. Voor mij rijdt Jayson in zijn kinderwagen en ik loop er trots achter te duwen. Wat heerlijk om zo even een rondje Hierden te doen, terwijl de vogels hun mooiste geluid maken en de wind zijn weg door de natuur heen vindt.

Zomaar een klein moment tussen deze drukke dagen. Sociaal leven, werk, kerk, gezin en huishouden. Ik keek naar mijn stralende prinsje. ‘Hey liefje’ zei ik glimlachend naar hem. ‘Baaabababa’ deed hij met de vogels mee. Wat heerlijk om zo veel van een klein wezentje te kunnen houden. Ik neuriede. Het liedje ‘als je veel van iemand houdt geef je het mooiste wat je hebt da’s heel gewoon’ kwam voorbij.

Ik heb het lied een keer gezongen voor Roan toen we net getrouwd waren. Wat speciaal om het mooiste wat je hebt te kunnen geven aan een persoon waar je zo veel van houdt. Ik dacht er even dieper bij na. Vaak denk je dan aan dure dingen of kostbare herinneringen.

Ik houd veel van ons zoontje. Jayson brengt elke dag weer een heerlijke lach op mijn gezicht. Wat geef ik aan hem? Mijn liefde, zorg en aandacht. Dat zit in mij. Zo uit ik mijn liefde naar hem. God uit ook zijn liefde naar mij als een Vader naar Zijn dochter. Hij gaf zelfs zijn eigen zoon voor mij. Ik zou er eerlijk gezegd nu niet over na moeten denken.

Wat zegt dat over Jezus? Hij gaf het mooiste wat Hij had aan mij. Zijn leven. Alles wat Hij had, en alles wat Hij mij kon geven. Hij houdt veel van mij. Hij gaf het mooiste aan mij wat hij had. Hij gaf Zijn liefde door te sterven, zodat ik kan leven.

Het mooiste van mij, wat niet op deze wereld verkrijgbaar is, is mijn leven. Ik heb het 4 jaar geleden neergelegd en losgelaten. Want ik houd zoveel van Jezus. En ik wil het mooiste wat ik heb aan Hem geven.

Hoe ik ook denk, een mooier geschenk ken ik niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.