Als ik Jezus was…

Als ik Jezus was zou ik het wel weten! Ik zou op aarde vooral héél duidelijk de bovennatuurlijke kracht van God laten zien. Ik zou de lucht letterlijk in vuur en vlam zetten, om hem vervolgens met één vingerknip weer te blussen. Ik zou alle bomen in goud veranderen, over mensenmassa’s heen vliegen zoals een mens dat nog nooit gedaan heeft en ik zou gaan wonen in het grootste en mooiste paleis wat de mensheid ooit heeft gezien.

Misschien vind je het gek dat ik zo denk. Toch heb ik wel eens gedacht: "Als ik Jezus was zou ik alles anders doen”. Welke God komt er nu naar de aarde om te sterven aan een sukkelig kruis? Welke God kiest er überhaupt voor om mens te worden? Dat is toch alleen maar een kenmerk van zwakte?

Toch zegt 1 Korinthe 1:18 dat de boodschap van het kruis voor hen die gered worden de kracht van God is. Niet-christenen spreken soms lachwekkend over Jezus die aan een kruis hing. Ze zien het als zwakte, maar voor ons als gelovigen is het dé kracht van God.  

Jezus was sterk genoeg om van het kruis te stappen, als Hij dat zou willen. Hij zou alle wonderen en tekenen kunnen doen die Hij maar wilde, om te laten zien dat Hij God was. Toch deed Hij dat niet en koos Hij er voor om op een beschamende manier (naakt!) aan een kruis te sterven.

Dat Jezus als mens stierf aan een kruis was geen kenmerk van zwakte. Het was een kenmerk van kracht. De autoriteit van Jezus bleek niet voornamelijk aan de wonderen en tekenen die Hij deed, maar bleek vooral aan de liefde die Hij ons toonde aan het kruis. 

Jezus had namelijk geen enkele plicht om te sterven voor ons. Toch deed Hij het. Jezus haalde er zelf geen voordeel uit om te lijden aan het kruis. Toch hing Hij daar. Jezus was niet bang om als een zwak mens gezien te worden door de wereld. Maar toch liet Hij zichzelf kruisigen. 

Jezus stierf aan het kruis voor jou.

Misschien voelt het als een dwaze keuze om te vertrouwen op Jezus en heb je de neiging om te vertrouwen op jezelf, geld, een goede baan, macht of op je reputatie bij de mensen om je heen.

Toch is vertrouwen op het kruis de meest wijze keuze die je kunt maken. Durf jij vandaag te kiezen om voor 100% op het kruis te vertrouwen? Kies jij voor Jezus?

Marcel

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *