Aanbid geen andere goden

Ik hoop dat je nu al mooie keuzes hebt gemaakt met God, en dat je deze mails leest samen met Hem.

In de vorige mail kwamen Daniëls vrienden weer een doodsbedreiging tegen. Ze moesten buigen voor het beeld dat Nebukadnezar had laten maken, en als ze dat niet deden werden ze in de brandende vuuroven geworpen. De koning gooide er meteen een schepje bovenop toen hij het hoorde.

Toen de mannen niet bogen, kwamen Chaldeeuwse mannen naar voren om dat even bij de koning te melden. De koning ontstak in woede en grimmigheid toen hij het hoorde. 

Ik denk dat de mannen die de taak hadden om te ‘werpen’, meteen toe wilden slaan. Toen de koning het had gecheckt bij Daniël zijn vrienden, gingen ze er voor. 

De koning werd zo boos dat hij de oven zeven keer heter liet maken dan gewoonlijk. Dit was zó heet dat de mannen die de drie vrienden er in gooiden, het zelf al niet overleefden.

Maar toen deed God een wonder.

Lees Daniël 3:23-27 maar eens. De koning stond versteld. Ten eerste, de mannen stonden in het vuur. Ten tweede, het waren er geen drie, maar vier!  

Ik denk dat de koning begon te twijfelen aan zichzelf. Zag hij dingen die er niet waren? Dit kon toch niet? Toen ze uit het vuur kwamen, was geen haar op hun hoofd verbrand. Er hing zelfs geen brandlucht aan hen. 

Dit is een grote les voor ons allemaal.

In Lukas 16:10 staat "Als je eerlijk bent in de kleine dingen, zul je ook eerlijk zijn in de grote dingen" en in Spreuken 4 staat "Ga niet mee met goddelozen, maar bewandel het pad van de rechtvaardige."  

De vrienden van Daniël kozen voor het juiste. Ze kozen om voor hun God alleen te buigen, terwijl iedereen boog voor een ander beeld. Ze hielden zich aan het gebod dat God hun gaf. Dit gebod vind je in  Exodus 20: 4, 5 en 6.  

God doet wat Hij belooft. Hij is barmhartig, Hij beschermt en Hij laat zien dat niets en niemand Hem kan scheiden van Zijn kinderen.

Wat een belofte om mee te nemen deze week.

Bid je met mij mee?

Lieve Vader,

Dank U wel voor Uw belofte dat U altijd trouw zal zijn aan mij.

Dank U wel dat Uw armen altijd voor mij open staan.

Help mij om altijd voor U te kiezen, ook al lijkt dit onmogelijk.

Ik wil van U leren, en op U vertrouwen. 

Amen.

Inge

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *